"Kiribayama 11-12-11 eredményt ért el az utóbbi 3 tornán, de abból 2 győzelme csak fusen volt. Ha azt
levonom, akkor csak 32 igazi győzelme volt."
Való igaz, a Natsu-n és a Haru-n volt egy-egy fusen-je, ebben mi a probléma ? Hasonló cipőben járt 2005
- ben a Császár, amikor az odavezető tornák alkalmávak 35 győzelemmel és közötte l - 2 fusen- nel zárt
a kinevezése előtt..Vagy ott van Kakuryu, aki például 33 győzelemmel zárt, mielőtt sor került 2012 - ben
a promóciójára. Vagy az érem egy másik oldalát nézve például Kisenosatonak a promócója 32 győzelmet követően következett be. 2011 végén - 2012 elején. Azután itt van Teru esete, akinek még 2015 - évben
egy Maegashira és két Sekiwake rangban szerzett 33 győzelemre adták meg a rangot. Chiyotaikai 1993-ban mind-összesen 32 győzelemmel lépett elő. Vagy Tochiazimma 2001 / 2002 - ben 34 győzelemmel, és benne 1 fusen- nel lépett elő. Miyabiyama hasonlóképpen így, 2000 - ben. És Musashimaru, 1994 évben szintén "csak" 33 győzelemmel lépett elő. Nem mennék régebbre vissza. Akadtak közöttük japánok is, amerikai és mongolok is. Csak remélmi tudom, hogy a Szövetség ez alkalommal nem aszerint mérlegel- gondolkofik ez esetben, amit itt fejtegettél.
Amógy, csak mellékesen. Ezen a tornán Kiri megverte Takakeisho-t, Daieisho-t és Wakamotoharu-t is,
azaz a vele legalább egy-azonos rangben lvé japánokat, ám ezt úgy írom, hogy tisztában vagyok azzal,
hogy egy mongol esetében ez koránrsem biztos, hogy valamit is nyom a latban. Mindazonáltal úgy gondolom, hogy - a Haru ushu-ját is beszámítva, megfogják beki ítékni a rangot - szerintem telljesen megérdemelten..