11_11 Creative Commons License 2023.05.28 -1 0 5079

Ki által lettek azok a bibliai versek úgy kiemelve, hogy a képmutatók és Sátán ne lepleződjenek le?

Kérdezd meg azoktól akik írták a Bibliát,   holtig tanul az ember.

Elég összehasonlítani az igaz Isten imádóit a
sátánimádókkal, a szenteket a történelem nagy gonoszaival.

Az Evangélium „gyilkosnak” mondja (Jn 8, 44). Nem ő gyilkol, hanem emberi bérencei, akik szövetkeznek a Gonosszal. Ördögi a leleményesség, félelmetes az intelligencia, A Sátán földi másainak zsenialitása a gyilkosságban, a rombolásban.  Bűntársak, álarc nélkül János apostol szerint a Sátán „a hazugság atyja” (Jn 8, 44).
Valóban az, hiszen legképtelenebb   hamis logikát veti be Ádám és Éva  vagyis , az ember megkísértésénél: „Olyanok lesztek, mint az Isten”.
Két „abszolút úr” egy családban? Az ember csak úgy tudja a maga módján Isten hatalmát „elragadni” a történelemben, hogy diktátorrá válik, abszolút úrrá, de ez a többiek szolgaságát szükségszerűen feltételezi.

A vértanúk története megmutatja, hová vezet az, amikor a hatalom tébolyában egyes császárok istenné nyilvánították magukat.

Leleplezhető a Sátán szélhámossága is, amikor Jézust megkísérti: „Neked adom a világot, ha engem imádsz”. A teológia tanítása szerint a világ teljes jogú birtokosa az, aki teremtette. „Eladó az egész világ”.
Azt a Sátán próbálja szélhámosként „eladni”. Mert vannak zseniális szélhámosok is, de egyedül a Sátán az, aki a világot egészében kínálja megvételre.
A Biblia Istenének üzenete számunkra ez: „Én vagyok, aki veled vagyok”. A Biblia Istene nem elnyomni akarja az embert, hanem fölemelni a boldogság megdicsőült állapotába, ami maga a beteljesült üdvösség.

Előzmény: suta3 (5078)