dave_dömper Creative Commons License 2023.05.26 0 0 7553

És egy kis Juryo a mai (13.) nap kapcsán. Mindkét Yusho - esélyes jól teljesített. Előbb Ochiai "intézte el"

az 1w rangsorolt Shonannoumi-t, aki már szintén feljutó. És szó-szerint elintézte, mert egy - két percnyi próbálkozást követően, rémes bruzalitással repítette le a porondról egy feljel magasabb és súlyában is méretesebb ellenfelét. Nagyon brutális jelenet volt, annyi szent. Ha majd feljut a Makuchi-ba, az kb olyan

lehet majd, miint amikor a róka beszabadul a csirkeólba, én valahogy így képzelem el. Egyébként sokáog gondolkodtam, hogy mégis kihez lehet hasonlítani ezt a 19 ées fiatalembert a képen elénk táruló látvány alapján. Első blikkre Takakeisho jutott eszuembe, de a küllemi hasonlatosság (testtömeg, testmagasság)

nem más, mint a felület. A lényegben, ami a robbanékonyságot és az ezzel járó brutális küzdőszellemet

illeti, na abban gyökeres a különbség. Nem tudom, hogy a "felsőháziak" követik - e fokozott figyelemmel

a Juryo-beli szereplését, mert ha nem, úgy hamarosan kínos meglepetés érheto őket.

Az élen álló másik, Gonoyama is nagyon is megfelel a Makuchiban elvárhatónak, de kissé puhítottabb és szelídebb változata Ochiai - nak. Ezzel együtt is eredményes lehet majd a felsőházban. És akkor itt van

még Atamifuji is, aki úgyszintén "szemtelenül" fiatal (mind-össze 20 éves) és könnyen elképzelhetőnek

tartom, hogy a jelen 8E rangjából, a jelenlegi 11 - 2, illetve a hátralévő 2 versenynap folyamán elérhető

még ennél is izmosabb eredmnyével szintén esélye lehet a Makuchiba feljutásra. Holnap éppen a már itt hivatkozott, 1W angban lévő Shonannoumi jön neki szembe és sok függ ettől a meccsüktől (meg persze Bushozan (3E ramgban, jelenleg 8 - 5 kachi koshi) hátralévő 2 eredényétől. Azaz, a végjáték a Juryo-ban

is meglehetősen érdekes és eseményes lesz.