dave_dömper Creative Commons License 2023.05.26 0 0 7552

"Csak nekem tűnik fel, hogy Kiribayama az utóbbi időben megváltozott ?"

Valami hasonót tapasztaltam én is. Egyfelől külsőleg is , mert néha szinte kísértetiesen hajaz az egykor

ex - Yokozuna Harumafuji (leánykori nevén Ama) - ra. De a sumó-ja is rengeteget változott, fejlődött és nemcsak erőnlétileg kiváló, de technikailag is sokat javult. Szerintem abszólút megérdemli a promóciót,

annál is inkább, mert, ráadásul - még, ma (a 13. napon begyüjtötte a 11. győzelmét és ezzel az utolsó 3 tornájának mérlehe 34 győztes meccs, amellyel már semmiképpen sem tagadható meg tőle az Ozeki -

rang. Valóban egszolgálte.

A másik mai úgy : Takakeisho ma megszerzte a 8. győzelmét és ezzel kifocizta a visszalépést a Sekiwake rangba. A sekiwake-k - Daieisho kivételével, aki ma botlott Mitakeumi-val szemben - kiválóan teljesítenek

és a 14. nap legfontosabb meccse éppen a Yokozuna találkozója lesz a már-Ozeki Ki - vel. Nagy meccs

lesz, ez biztos, mert Kiri számáraa még az is tétje a találkozónak, hogy a győzelme esetén még nyílttá

teheti a Yusho sorsát.

Shodai viszont ismét bajban van. Mai - Nishikigivel szembeni gyufáját követően - holnap Asanoyama-val meccsel és az ő számára sem mindegy, hogy milyen eredménnyel zár, mert annál feljebb kapaszkodhat a Maegashira - "uborkafán" és ez korántsem mindegy nek. Hokuseiho ismét botlott. Úgy látszik, hogy számára - akárcsak Kinbozannak - egyelőre még "húzósnak" tűnik a "felsőházzal való konfrontáció:"

Előzmény: Hokutoriki (7549)