dave_dömper Creative Commons License 2023.05.23 0 0 7536

Én ighazából, most - már, leghinkább Ochiai hátralévő meccseire vagyok kíváncsi. Ez a mai, Bushozan

ellen vívott összecsapása sem volt éppen piskóta. Ahogy a 170egynéhány kiló tömegű ellenfele, szinte inget - gatyát beletéve próbálta kilökni a teljesen a ring peremére szorult ifjoncot és még innen is volt

ereje (fizikuma) éés önbizalma (mentalitása) és nem - csak visszájára fordítani a mccs kimenetelét, de mindezt olyan szinte magától értetődő természetességgel cselekedte, hogy tán még Bushozan is csak

a földön hasalva jött rá, hogy itt-most valami nagyon nem úgy sikerült, ahogy ő azt elképzelte. Valami teljesen ismeretlen látvány volt az egész mozdulatsor, annyi bizonyos. És ez - szerintem - nem lehet a véletlen műve. Akad ebben valami félelmetesen tudatos is. Épp emiatt vagyok igazából kíváncsi arra,

hogy amikor majd (remélhetőleg már a közeljövőben) a Makuchi "felsőház"-ában vitézkedik, ott hogy

fog bejönni neki  ez a sok esetben megdöbbentő stílus - küzdőmodor. Mert például, ahogy az látható

- a Makuchi "alsóház"-ában a Haru Basho alkalmával kiválót nyújtó Kinbozan most igencsak szenved -

kínlódik a Maegashira-felvilágban (dacára éppen a mai Ozeki-verő napján látottaknak). Mert az eddigi

Natsu - mérlege azért messze nem hasonlít a Haru-n látott Kinbozan-mérleghez - talán véletleenül.