dave_dömper Creative Commons License 2023.05.23 0 0 7531

A 9. nap Makuchi - összefoglalóját végignézve valami olyasmire figyeltem fel, amit ckorábbbiakban nem tartottam érdekesnek és nam is vettem észre. Az itt feltett kérdés is ezzel kapcsolatos és a Takakeisho - Nishikigi, illetve a Terunofuji - Meisei meccseken született eredményekkel függ össze. A két összecsapás

abban egyezett, hogy - meglepetésre - az esélytelenebb fél győzött - végülis. És ez alkalommal az is jól látható volt, hogy az esélytelen (alacsonyabban rangsorolt) fél jóval kisebb "kis boríték" csomagocskát

kapott kézbe a meccset követően a Gyoji - tól, mintha a győzelmi díjat a magasabb rangú, esélyesebb kollégája kapta volna. Legalábbis az eddigi versenynapokon a Yokozuna, valamint az Ozeki is legalább duplája mennyiségű "csomagocskát" kapott kézhez, mint mostani, ellene nyertes ellenfele. Eddig abban

a hiszemben (és eszerint úgy látszik,, hogy tévedésben) éltem, hogy az efféle jutalom "borítékocskákat"

a szpontorok már az összecsapás előtt ajánlják fel és azt az összecsapások eredményének alakulásától függetlenül teszik. Vagy eszerint tévednék ?