Ezen azért egy kicsit elgondolkoztam.
Mármint azon, hogy Zahn regényeiben mennyire volt főszereplő a "legendás hármas".
Persze ez valószínleg Zahn hibája is, de én ott Luke-ra kb a ROTJ eleji szinten ragadt jediként emlékezem, csomószor elkapták, Mara Jade románc stb. Itt sajnos azt kell mondjam, a mandalorian os Luke részei nekem chillesebbek voltak, mint a Zahn könyvekben a CG/deepfake ellenére. Nekem sem a Zahn-os, sem a sequel-es Luke ábrázolása nem jött be, még Filoni tudta valahogy a legjobban hangulatban elkapni, milyen lehet a ROTJ utáni Luke. (hangsúlyozom, szubjektív érzés)
Han-ra egyáltalán nem emlékszem, csinált-e valamit a Zahn könyvekben. Talán a Katana flotta után rohangászott. Talon Karrde sokkal jobban megmaradt, inkább ő volt ezekben a könyvekben inkább a valódi Han. Leia szerepe annyi volt, hogy ő volt ugye Vader lánya, aztán a noghrikkal volt valami közös sztori.
Ami inkább megmaradt: Thrawn és a művészetekből/kultúrából levont emberismerete, csatái, Palleon-al való beszélgetései. Talon Karrde. Mara Jade. C'Baoth kattanásai. Katana flotta.
Szóval én még némi CG betéttel szívesen megnéznék egy Zahn based filmet.. Carrie sajnos elment, tőle minimálisat, Hamill szerintem tutira benne lenne a buliban, Ford kérdéses, bár az Indy5-ben végülis hasonlóra adta a fejét, "digitally de-aged" formában is láthatjuk. Persze Ford mindig is jobban szerette az Indiana Jones szerepet, látszik a fején mikor melyikről kérdezik, szóval ő kérdéses. Csubit, a droidokat meg bármikor rittyentenek nekünk.