Nagyoreg Creative Commons License 2000.04.08 0 0 379
Hello!

Elég jó volt a mai Voyager is, és még az éppen aktuális zászlós is életben maradt :) Minden esetre ez a 29. századi Borg elég durva volt (saját transzporter... huh), érdekes lett volna, ha a hajón marad...

Ez a szavazási eredmény nem túl meglepo, mivel ez a változat nagyon behatárolná az írók (és a kalandok) mozgásterét.

Szerintem a DS9 végével eljutottunk egy fordulópontra. A TOS-TNG párosban a Föderáció az abszolút jó megtestesítoje volt (egy példakép és - legalábbis mai szemmel - egy utópia). Bár a TNG-ben néha utaltak a hibáira is, de ezek nem jöttek annyira a felszínre. A DS9 csavart egyet a dolgon, kiderültek benne a Föderáció gyengéi és megalkuvásai. Ennek ellenére még mindig a pozitív értékek voltak túlsúlyban. Most szerintem az a kérdés, hogy a következo sorozat folytatja-e ezt a sötétbe csavarodást (ez most egyébként elég divatos...), vagy megpróbál részben-egészben visszatérni az eredeti Föderáció képhez. Hogy melyik lenne a jobb, nem igazán tudom, de szerintem ennyi elég is vitaindítónak...