martinaxe7 Creative Commons License 2023.05.19 -1 1 2088

Pálinkás Szüts Róbert végigkísérte a magyar médiapiac elmúlt harminc évét, dolgozott a Magyar Narancsnál, ott volt a Joy magazin indulásánál és a TV3-nál, főszerkesztője volt az Est FM-nek, szerepelt a Gang című kulturális műsorban, majd évekig az [origo] felelős szerkesztője volt. Sőt, még a portál megváltozott médiafogyasztási szokásai után is a lap blogszolgáltatásainak szerkesztője maradt, míg az új tulajdonosok rá nem jöttek, hogy ő az a bizonyos Pálinkás Szüts, aki a VIII. kerületi ellenzéki polgármesterrel, Pikó Andrással vezetett műsort a Klubrádióban. Akkor kirúgták. Ezután a 168 Óra nevű hetilaphoz került, amelyet éppen a Michaeli, Schwartz & Brit Media kiadója újított meg kívül-belül, de a tavalyi országgyűlési választás után pár héttel az egész szerkesztőséget lapátra tették. „Akkor azt mondtam, hogy na jó, elég a hülyéskedésből, elengedem az újságírószakmát. A használható újságírók ma négy-öt még normális szerkesztőséget tudnak körbejárni, én már öreg vagyok ehhez. Nagyon értelmét sem láttam a munkának, fontos dolgokról írni, nulla hatással.

https://telex.hu/eletmod/2023/05/19/az-ertelmiseg-cementet-lapatol-villanyszerelo-szociologus-komuves