Hokutoriki Creative Commons License 2023.05.19 0 0 7516

Nem nagyon látok olyan forgatókönyvet, hogy Kiribayamának ne legyen meg az Ozeki rang. Tornáról tornára egyre jobb, és szerintem Hoshoryu is, bár igen kis lépésekben (nem úgy, mint a nagybátyja), de azért fejlődik. Ochiai-t én, mikor először megláttam, pontosabban, a lábát hátulról, én már akkor arra gondoltam, hogy egy egészen kivételes rikishi. 19 évesen kidolgozottabb az alsó teste, mint a Makuuchi birkózók nagy részének. Tényleg volt pár tehetség, akibe én is instant beleláttam a következő Ozeki-t, például Onosho, Kotoshoho, Kotonowaka (mondjuk belőle még lehet), de ebben most biztosabb vagyok, mint bármelyik korábbiban. Nem csak a testi kidolgozottsága, de a szumójának változatossága is ezt sejteti. Ezt az elegyet valóban csak valamiféle sérülés, vagy indokolatlan motivációvesztés törheti meg. Ha lelki szemeim elé vetítem a jövőt, akkor 3-5 év múlva szerintem: Ochiai, Hoshoryu, és Kotonowaka is minimum Ozeki lesz, Kiribayama pedig Jokozuna. A Hokuseiho - Kinbozan duóról egyelőre nem merek nyilatkozni. Benne van a pakliban még, hogy valamelyik Waka, vagy talán Daieisho is elérik valahogy az Ozeki rangot, de azt nem látom beléjük, hogy éveken át meg is tudják tartani.