11_11 Creative Commons License 2023.05.10 -1 0 5042

A nemesfém hegyek  52. 1. És azon napok után, azon a helyen, ahol minden titkos látomást láttam, - ugyanis felragadott egy forgószél, amely nyugati irányba vitt engem –

A Virrasztók elítélése 56. 1. És láttam ott vonulni a büntetés angyalainak sokaságát, korbácsokat, vas- és bronzláncok tartva kezükben.

A pártusok és médek támadása a választottak földje ellen 5. És azokban a napokban az angyalok visszatérnek, és keletre sietnek a pártusok és médek ellen: és felserkentik a királyokat, és a nyughatatlanság szelleme lesz bennük, és felriasztják trónjaikról, hogy előrontsanak, mint oroszlánok a búvóhelyről, és mint éhes farkasok a falkájukkal, 6. és felmennek és eltiporják választottaimnak országát, [és választottaimnak országa olyan lesz előttük, mint a szérűskert és mint az országút] 8. Azokban a napokban a Seol hatalmasra nyitja száját, és magába nyeli őket. És pusztulásuk véget ér, a Seol elnyeli a bűnösöket a választottak jelenlétében.

A villámok, mennydörgések és égi jelenségek tárházai 59. 1. Azokban a napokban látták szemeim a villámlás titkait, és a fények titkait, és az ítéleteket, amelyeket végrehajtanak:  vagy áldás vagy átok hozva a Szellemek Urának akarata szerint.

A paradicsom felmérése 61. 1. És láttam, hogy azokban a napokban hosszú zsinórokat adtak azoknak az angyaloknak, és szárnyra kaptak és elrepültek észak irányába. 11. Azon a napon egy hang fog felhangzani, amely áldást mond, dicsőít és felmagasztal a hit szellemében, a bölcsesség szellemében, a türelem szellemében, az irgalmasság szellemében, az ítélet, a béke szellemében, a jóság szellemében, és mind egy hangon mondják: „Áldott ő, és legyen áldva a  Szellemek Urának neve örökkön örökké.”

A királyok és hatalmasok reménytelen pusztulása 63. 1. És azokban a napokban a hatalmasságok és a királyok, akik uralkodnak a földön, esedeznek Hozzá, hogy adjon nekik egy kis haladékot a büntetés angyalaitól, akiknek átadta őket, hogy leborulhassanak, imádhassák a Szellemek Urát, és megvallhassák bűneiket előtte.

Prófécia a vízözönről 65. 1,2. És azokban a napokban látta Noé, hogy a föld megrendült, és hogy annak pusztulása közel. És felkelt akkor és elment a földnek végére, és kiáltott hangosan ősatyjához, Énokhoz: és így szólt Noé háromszor elkeseredett hangon: „Figyelmezz rám, figyelmezz rám, figyelmezz rám.”

Isten ígérete Noénak 67. 1. Azokban a napokban az Úr szava jött hozzám, és ezt mondta nekem: 'Noé, a te sorsod feljött elém, a sors, amely hibátlan, a szeretet és igazságosság példája.