a) jelenleg vagy két szemüvegre van szükséged, vagy bifokálisra, az egyik is szívás, a másik meg még sokba is kerül - a sikeres műtét után egy sima olvasószemüveggel meg fogod úszni, amit ugye nem kell folyamatosan hordanod - szerintem ez önmagában egy igen jó érv mellette
b) nem tudom, hogy mire alapozták, hogy nem lehet műteni, a leírtakból ez nem tűnik egyértelmű konklúziónak (sőt), ebben leginkább a műtétet végző álláspontja a releváns, az erre szakosodott cégek amit elvállalnak, azt igen nagy biztonsággal szokták is hozni - ha nem vállalják, akkor érdemes megkonzultálni velük, hogy mit éreznek vállalhatatlan rizikótényezőnek
c) nem tudom, hogy mire alapozták, hogy "úgyis vissza fog romlani" - ha a távollátásod számai eddig is folyamatosan változtak, az lehetne egy ilyen indok persze, de ezt a leírt számok alapján nehezen tudom elképzelni
d) a távolság Bp-től mindenképpen tényező, úgy számoljál, hogy a műtét után 3 napig minden nap kontroll van, utána az egyhetes fordulónapon, aztán később ha jól emlékszem, akkor havonta a 6. hónapig, elvileg ekkora "készül el" az eredmény - ez azt jelenti, hogy ha 8 órás kiruccanás Bp, akkor reálisan kell egy hétre (de minimum 3 éjszakára) a környéken szállás, továbbá az első héten ne számítsál rá, hogy tudsz vezetni
e) szerintem mindenképpen fizetős lesz a történet, nem tudom, hogy a Klinikán "sima" kuncsaftokat egyáltalán műtenek-e (vagy ha igen, akkor nyilván horribilis várakozási idővel), vagy csak a nehezített eseteket, amiket amúgy sem vállalnak el a vállalkozások
f) ha hoztam életemben öt jó döntést, akkor ez biztosan közöttük volt (akit ismerek, és volt ilyen műtétje, az mind ugyanezt gondolja)