ufonauta2 Creative Commons License 2023.05.05 0 0 7259

A határátlépés nyilván attól füüg. hogy honnan mész és mikor, de mi Jajce felé Gradiskánál szoktunk átmenni Kb. 20-30 percet rászámolhatsz hétköznap délelőtt. Délen mi Metkovicot, illetrve Gabela poljét preferáljuk. Itt is függ a várakozási idő attól, hogy mikor mész. Autópályákon kapus rendszer van, de sosem futottunk bele várakozásba. A pályadíjak alacsonyak (pár KM, hisz viszonylag rövid pályaszakaszok vannak) és elfogadják az Eurót, de csak a papírpénzt és Márkában adnak vissza. A kutak nagy részén elfogadják a kártyát és az Eurót is, de itt is Márkában kapsz vissza. Én tankolás előtt a biztonság kedvéért rákérdezek a kutasra, hogy "Euro OK?", de eddig nem volt gond vele. A kaja kivitel nem a bosnyákok hülyesége, hanem az EU szabályozás miatt korlátozott. A bosnyák kiengedi, csak a horvát nem biztos, hogy beengedi az EU területére (ugye most ők a schengeni határ). Erre én is kiváncsi vagyok egyébként. Ha majd lesznek a topiktársaknak idei tapasztalatai erről, akkor remélem megosztják velünk.

Előzmény: Bofied (7257)