Bofied Creative Commons License 2023.05.05 0 0 7257

Sziasztok! 

Idénre Boszniát néztük ki nyaralásra, már le is foglaltam a szállásokat. Autóval megyünk, körutazás lesz, az útvonal Jajce-Szarajevó (3nap)-Dubrovnik(2nap)-Mostar(3nap)-haza :)

Jajce-n megnézzük a vízesést (ez tényéleg fizetős??-egy utazási irodánál láttam), Szarajevóban kis városnézés, a háborús alagutat és a Latin hidat mindenképp meg kéne nézni, meg rémlik valami vízesés is :), meg óváros, stb. Továbbá itt gondoltam egy túrára a Rakitnica kanyon körül. Dubrovniknál városnézés, meg valahol pancsolás, Mostarnál is a kötelező látnivalók, illetve itt is beterveztem egy túrát a Prenj hegység déli oldalán (Rujiste faluból). 

Kérdéseim: határátkelésnél mennyire szokott tömeg lenni, esetleg van javasolt átkelő? Délen illetve északon. Kártyás fizetés benzinkutakon mennyire elterjedt? Esetleg van javasolt/kerülendő kút, kúthálózat? Illetve itt olvastam hogy nem lehet kaját(?) kivinni az országból(ill bevinni az EUba..?), és kidobatták velük a szalámis szendvicset a határon?? Mi ez a hülyeség? Jöttem már haza Albániából, de ilyen nem volt.. kaja vásárlásnál javasolt üzlet, üzletlánc?  javasolt bosnyák ételek (esetleg éttermek), amiket meg kell kóstolni? :)

Akna kérdés? A fent felsorolt helyeken? van valahol elérhető akna térkép? Meg gondolom erdőben, út mentén xarás felejtős mi? :D

Ja útdíjak esetleg ha vannak gondolom kapus rendszer? Tehát előre neten nem kell megvenni semmit?

Eurot- mennyire fogadják el esetleg? Feltételezem a szállásokon elfogadják. Boltban gondolom nem. Esetleg belépőknél?