11_11 Creative Commons License 2023.05.04 -1 0 5030

Kivonulás könyve  19. fejezet: 1- 24 ,v (1-13, 15, 17, 19-21,versek)

III. SZÖVETSÉGKÖTÉS A SÍNAI-HEGYNÉL

1. A SZÖVETSÉG ÉS A TÍZPARANCSOLAT

Megérkezés a Sínai-hegyhez. 1 Az Egyiptomból való kivonulás után három hónapra ugyanazon a napon érkeztek meg a Sínai pusztába. 2 Refidimből indultak el, a Sínai pusztába érkeztek, és a pusztaságon táboroztak le. Az izraeliták táborukat a heggyel szemben ütötték fel.

A szövetség megígérése. 3 Mózes elindult Isten elé, az Úr pedig a hegyről így szólt hozzá: „Ezt közöld Jákob házával és hirdesd Izrael fiainak: 4 Láttátok, mit tettem az egyiptomiakkal, s hogy mintegy sasszárnyon hordoztalak benneteket, s ide hoztalak magamhoz. 5 Ha tehát hallgattok szavamra és megtartjátok szövetségemet, akkor az összes népek között különleges tulajdonommá teszlek benneteket, hiszen az egész föld az enyém. 6 Papi királyságom és szent népem lesztek. Ezeket a szavakat add tudtára Izrael fiainak.” 7 Mózes elment és összehívta a nép véneit, s közölte velük mindazokat a szavakat, amelyeket az Úr reá bízott. 8 Az egész nép egy szívvel válaszolt: „Mindent megteszünk, amit az Úr parancsol.” Mózes megvitte az Úrnak a nép feleletét.

A szövetség előkészítése. 9 Ezután az Úr így szólt Mózeshez: „Sűrű felhőben jövök hozzád, hogy a nép hallja, amikor veled beszélek, s így mindenkor higgyen neked.” Mózes elmondta az Úrnak a nép feleletét. 10 Erre az Úr így szólt Mózeshez: „Menj vissza a néphez. Ma és holnap készüljenek elő, mossák ki ruhájukat, 11 és harmadnapra legyenek készen. Holnapután az Úr az egész nép szeme láttára leszáll a Sínai-hegyre. 12 Te pedig határold körül a hegyet, és parancsold meg: óvakodjatok attól, hogy fölmenjetek a hegyre, vagy a lábához közeledjetek. Aki hozzáér a hegyhez, annak meg kell halnia: 13 egyetlen kéz sem érintheti; azt meg kell kövezni vagy le kell nyilazni. Sem ember, sem állat nem maradhat életben. Csak akkor mehetnek fel a hegyre, ha majd a kosszarvat hosszan megfújták. 15 Megparancsolta a népnek: „Holnaputánra legyetek készen. Ne közeledjetek asszonyhoz.” Isten megjelenése.

17 Mózes kivezette a népet a táborból Isten elé, s azok a hegy lábánál helyezkedtek el. 19A trombitaharsogás egyre erősödött. Mózes beszélt, és az Úr felelt neki a mennydörgésben. 20 Az Úr leszállt a Sínai-hegyre, a hegy csúcsára, Mózes pedig fölment. 21 Az Úr így szólt Mózeshez: „Menj le és figyelmeztesd a népet: ne lépje át a határt, és ne akarja látni az Urat, mert sokan meghalnának közülük.

Kivonulás könyve   24. fejezet: 18 Mózes belépett a felhőbe és fölment a hegyre. Mózes negyven nap és negyven éjjel maradt a hegyen.

2023, 4.5 . 13,30p >>22.>>>29 >> 30-nekem csak  négy nap volt , de az is bőven elég volt.  Internet kettő  nap tilos.  Négy nap, napszemüveg lakásban is.  Most már minden oké.

Köszönöm Teremtő megérte, te vagy a leghatalmasabb a világon.

Jézus azért ismét szólt hozzájuk, és ezt mondta: „Én vagyok a világ világossága. Aki engem követ, semmiképpen nem fog sötétségben járni, hanem övé lesz az élet világossága.” János 8:12

ÁMEN