Szia,
Kezdőkészlet tök felesleges. Ha van konkrét cél, érdemes egyből arra lőni. Ha tényleg semmid nincs, akkor azért különösen az elején nehéz dolgod lesz, mert míg nekem megfelelő műszerezettséggel kb. 10 perc lenne kideríteni, hogy egyáltalán működhet-e a cucc, neked adott esetben ez napokba telhet (ha sikerül egyáltalán). De nézzük a minimált:
-- Arduino kártya, mindegy melyik. Nekem az egyszerűbb kezelhetőség miatt inkább a NANO jött be annak idején, de nincs jelentősége, A gyártó lényegében mindegy, itthon is kapni normális klónokat -- ebből én eleve kettőt javaslok,
-- breadboard (próbapanel, lyukpanel), nagy 2-3 darab, és 1-2 kicsi,
-- jumper kábelek, minden létező kombinációban (apa-apa, anya-apa, anya-anya), lehetőleg a hosszabbak,
-- breadboard belső kábelek (csupaszolt végű merev kábelek méretre vágva és meghajtogatva),
-- 330 ohmos, 1 kiloohmos, 4,7 kiloohmos és 10 kiloohmos ellenállások, ezekből ilyen 20-30 darab típusonként,
-- tetszőleges színű, de lehetőleg nem fehér ledek, teszteléshez az 5 mm-es matt bőven megteszi,
-- egy tetszőleges RGB led, mindegy, milyen (közös anód vagy közös katód),
-- esetleg valami kijelző, 2x20, esetleg 4x20 alfanumerikus, vagy valami egyszerű grafikus oled. I2c buszos egyszerűbb,
-- meg a szenzorok, de én nem négyet vennék egy féléből, hanem vennék vagy 4-6 félét (teljesen eltérőeket), és letesztelném mindegyiket, aztán a top 2-ből venném meg a kívánt mennyiséget,
-- én vennék egy tök alap multimétert, illetve ha komolyan gondolod, valami tök alap tápot, ez utóbbi lesz a legdrágább az egészben, de ez is csak pár tízezres nagyságrend).
Ez így a műszerek nélkül szerintem kb. 30 ezer forintból kijön.
Ezt a 4 portos micsodát felejtsd el, inkább adok egy MPC23016-ot. Már ha van (kellene legyen).
U.i.: lehet, hogy lesz garázsvásár egy megszűnt műhelyben, ott azért szemmel láthatót lehetne spórolni.