Én itt már elvesztettem a fonalat teljesen.
Olyan, hogy valami működik, majd kis mókolás után nem működik, az esetek jelentősen túlnyomó többségében azt jelenti, hogy más is változott, mint amit az építő változtatni akart.
Műszaki megközelítésben én itt három gondot látok.
1. 12 V-os táp. Ezt bármelyik arduino saját belső kis táp IC-jével nincs értelme piszkálni. Be kell tenni elé egy filléres kínai 5 V-os step-down-nt, vagy legalább egy tisztességesen hűtött 7808-at, és máris nem 7 V-ot kell elfűteni, hanem csak 3-at. Mondanám a 7806-ot is, viszont a lapi stabkockákon azért jellemzően 1.1-1.4 V esik, vagyis 6-ból már 5-öt kevésbé fog produkálni. És ha autós felhasználás, akkor durván meg kell sorozni szűréssel (induktivitással, kapacitással, diódával, hogy éljen soká. És még így sem biztos, hogy nem fog sok szart összeszedni a szenzor vonalon (fog, de ugye ez csak beépítés után fog kiderülni).
2. Rohadtul tranzisztorokkal kellene meghajtani a kijelzőt. Pont. Erről kár is vitát nyitni. Meg kell nézni, hogy a 7221 meghajtja-e, ebben nem vagyok 100%-ig biztos, de ha az nem, akkor is van még pár lehetőség, amivel lehet számolni.
3. Ha normális (mármint cél-) eszközökkel dolgozik valaki, akkor indokolatlan a prototípus panelbe való beforrasztgatás (amivel egyébként rendszerint többet árt az ember, mint ami előnyt össze tud kovácsolni). Ha minden megy, akkor lehet, de nem szükségszerűen kell forrasztgatni magát a panelt, csodásan fel lehet tűzni a Nano-t egy hüvelysorra, amit egy megfelelő méretű próbanyákra forraszt valaki, aztán azt csak be kell vezetékelni. Több tucat ilyet csináltam, még nagyobb cuccokkal is (ST Nucleo). Parádésan ment.
A kód oldal más tészta. Ide-oda ugrabugrálni és fejvesztve egymásra másolni kódrészleteket anélkül, hogy csak halovány sejtés lenne arról, hogy mi mit és hogyan csinál, azon túl, hogy rettenetesen frusztráló, elképesztően sok értékes időt visz el.
Mindegy. Csak lesz valahogy.