Meg kell mérni. Ráadásul praktikusan az összeset.
Azért pokoli nehéz jó ledes fényforrást csinálni (és azért elterjedt a pazarló és drága CV szalag), mert ahány LED, annyi féle nyitófeszültsége van, ráadásul attól függően, hogy mennyire volt szar a gyártósor, ledenként is eltérő fényerőt ad. A 7221 ezt tudja kompenzálni, bár ezt a részt az Arduino könyvtárba tudtommal (amikor néztem kb. 6 éve) nem implementálták (mondjuk érthető, borzalmas méretű kód kellene hozzá).
Igazából mindkét oldalt darlington mezőkkel kellene meghajtani, a nehézség az, hogy az egyik oldalon npn, a másik oldalon pnp kellene, utóbbi pedig nincs, legalábbis én nem találtam (source oldalt ritkán szoktak így hajtani). Szóval marad az, hogy az egyik oldal egy uln2003 (vagy ekvivalens), a másik oldal pedig négy p-mosfet vagy valami bikább pnp tranzisztor. És akkor elvileg még logikát sem kell módosítani a könyvtárban.
De ez alkatrészigényes, rengeteget kell forrasztgatni. Viszont az tuti, hogy a 20 mA meg sem kottyanna neki. Bár ugye ott meg előjönne, hogy az 5V-os oldalt a 12-ről egy másik stab ic-vel kellene leválasztani, mert így szanaszét rángatná az arduino tápját is. Mondjuk autóban egyébként is durván tele kell szórni védelemmel.