Márk evangéliuma 13. fejezet: 1-37, v (1-6, 8-9, 13-14, 17, 21-22, verse)
A templom kövei. 1 Amint kijöttek a templomból, egyik tanítványa így szólt hozzá: „Mester, nézd, milyen kövek és milyen épületek!” 2 Jézus így felelt: „Látod ezeket a hatalmas épületeket? Nem marad itt kő kövön, mindent lerombolnak.” 3 Amikor az Olajfák hegyén a templommal szemben leült, Péter, Jakab, János és András külön megkérdezték: 4 „Mondd, mikor fog ez bekövetkezni és mi lesz előtte a jel?”
Jeruzsálem pusztulásának előjelei. 5 Jézus így válaszolt: „Vigyázzatok, nehogy valaki félrevezessen titeket! 6 Sokan jönnek az én nevemben, s azt mondják, hogy én vagyok. És sokakat megtévesztenek.
8 Nemzet nemzet ellen, ország ország ellen támad. Némely vidéken földrengés és éhínség támad. De ez még csak a kezdete lesz a gyötrelmeknek. 9 Vigyázzatok majd magatokra! Bíróság elé állítanak, és a zsinagógákban megostoroznak benneteket. Aztán miattam helytartók és királyok elé hurcolnak, hogy tanúságot tegyetek előttük rólam.
13 A nevemért mindenki gyűlölni fog benneteket. De aki végig kitart, az üdvözül.
Jeruzsálem pusztulása. 14 Amikor majd látjátok, hogy a pusztulás undoksága ott áll, ahol nem volna szabad – aki olvassa, értse meg! –, akkor aki Júdeában lesz, fusson a hegyekbe.
17 Jaj a várandós és szoptatós anyáknak azokban a napokban! 18 Imádkozzatok, hogy ne télen következzék ez be.
Álmessiások. 21 Akkor ha valaki azt mondja: »Nézzétek, itt van a Krisztus vagy ott van!« – ne higgyétek. 22Álkrisztusok és álpróféták lépnek fel, jeleket és csodákat művelnek, hogy ha lehet, még a választottakat is félrevezessék. 23 Vigyázzatok, mindent előre megmondtam nektek.