"milyen szerencse, hogy nincs igazad, x millió nézővel szemben..."
Mármint miben nincs igazam? Azt állítottam, hogy a történet íve a második évadban a végéhez ért. Foglaljuk össze:
Első évad: A fejvadász Din Djarin legújabb célpontja Grogu, akit megsajnál, és a védelme alá vesz. Miután bárhová megy, mindig utolérik a konkurens fejvadászok, úgy dönt, hogy a fő megbízónál varrja el a szálat. Az erőfeszítése sikerrel jár, hiszen a megbízó Werner Herzog meghal (bár nem Din keze által). Din az évad végén megkapja a kovácsnőtől a Sárszarvú pecsétet, ezzel szó szerint megpecsételve, hogy ő és Grogu mostantól egy klán. Továbbá feladatául kapja, hogy Grogut eljuttassa az övéihez, a Jedikhez. Így vetítik előre a következő évad cselekményét.
Második évad: A komplett évad Din feladatára fonódik, kisebb-nagyobb kitérőkkel. Az évad végén meg is érkezik a várva-várt Jedi, aki magához veszi Grogut. Semmiféle következő évad-béli cselekményt nem vetítenek előre, mert innen nincs is hová továbbfonni a történetet. A Grogu-sztoriív véget ért. Bármilyen folytatást is találnak ki ehhez, az nem tud szervesen kapcsolódni az első két évadhoz.
Kettő és feledik évad: Grogu meggondolja magát, és mégis inkább visszatér Dinhez, faképnél hagyva Luke-ot. Ezzel gyakorlatilag a komplett második évad minden küzdelmét feleslegessé teszi.
Harmadik évad: nem is tudom megfogalmazni, hogy miről szólt ez. Nem tudom megmondani, hogy a két főhős honnan hova jutott. Habár mégis: Grogu a babakocsiból az IG egységbe került, Din pedig egy frankó telekre költözött a évad végén (amit a évad LEGELSŐ epizódjában már ingyen felajánlottak neki, tehát nem kellett volna megküzdenie érte).
Fene tudja, gyenge ez az egész így. Mindegy, legalább az első két évadot szerettem. :)