dave_dömper Creative Commons License 2023.04.18 0 0 7483

Azért akadt 15--0-ás juryo (Zensho) yusho, és nem is extrém ritkán. 😉

Igen. Hát én kinéztem mindkét szememet az általad belinkelt táblázat sorain, ámde ott csak és csakis a Makuchu Yusho eredményeire vonatkozó adatokat találtam és amit írtam, az kizárólag a Juryo osztályra vonatkozott. Szerencsére Speciakist kolléga a következő hsz. - ban pontosan erre vonatkozó adatsorral szolgált, amit külön is megköszönök neki. És a közlése szerint, valüban nem volt sűrű esemény a Juryo osztályban a Zensho Yusho - legalábbis 1914 és  1955 közötti időszakban. Ahogy írta is, ez valóban nem tekinthető gyakori eseménynek. Valóban, a Makuchi - ban jóval több alkalommal fordult ilyen esemény

elő..Ráadásul - amint írtam is - jómagam csak a múlt század utolsó évtizedétől követem figyelemmel az eseményeket és eleinte azok a képforrások, ahol hozzáférhettem at események megtekintéséhez, csak

és csakis a Makuchi osztály eseményeit mutatták. A Juryo osztály torna - eseményeinekl - eredményenek alakulását sokáig csak - cskis a Banzuke - lista alakulásával tudtam követni. Mindazonáltal is köszönöm a belinkelt listát, mert sok olyan adatot tartalmaz, amelyet eddig csak sokkal töb időráfordítással voltam képes a gépemből elővarázsolni. Szóval köszönet mindkettőtöknek.

Előzmény: asolyom (7481)