TCrown Creative Commons License 2000.04.04 0 0 32
Helló mindenkinek!

Kedvemre való ez a topic. Én egy Linder daggert szereztem be még valaha nagyon régen a Skálában lévő késesboltból, akkoriban drágának tűnt, de egyszerűen beleszerettem. Kicsi, elegáns, és nagyon célratörő formája van. Ez volt a kezdet.
Azóta begyűjtöttem még: egy noname "vadásztőrt", ami a balsafában is kicsorbul, de ajándék volt, ezért nagyon szeretem; két KWON pillangókést, a 440-es pengéje nem rossz, de a nyele valami keményebb, ám remekül deformálódó aluminium, szóval nem az igazi; egy eredeti Victorinoxot, ami nagyon hasznos darab; no meg két sai-t, bár ez talán off.

Mostanában szeretnék "bővíteni" és két kérdésem is lenne:

1. Több helyen is láttam olyan tőrt, aminek a pengéje hosszában kettéválik, vagyis olyan, mintha két, egymással párhuzamos pengéje lenne, köztük kis réssel. A pengéknek pedig csak a külső széle éles, a belső nem. Van ilyen szimmetrikus "tőr" formában is, meg olyan fél-fantasy "vadászkés-szerűségben" is. Elég hülyén írtam le, de aki látott már ilyet, biztos tudja, miről van szó. Namost mire jó ez? Van valami spéci technika, amihez kitalálták? Vagy csak design, azt ennyi? Mondjuk jól néz ki, az biztos, de minek???

2. Szeretnék pengéket venni késdobáláshoz. Ezzel nincs is gond, már kinéztem, de: milyen céltáblát érdemes ehhez használni? Már mindent hallottam, az "Á, hát egy gyúródeszka, és kész!"-től a speckó fa céltáblán át, amelyiken a szálak a kés becsapódásával magegyezően állnak, egészen a háncsból font íjcéltábláig... Szerintetek?

Pls. help...

Ja, igen, ilyen "kétpengéjű" késsel hadakszik Van Damme a Time Cop c. filmjében, a konyhában a csúnyabácsikkal...

Köszi
TCrown