Sziasztok üdvözlök mindenkit.
Olyan problémám akadt, hogy fogy a vizem. 2015 B8 passzát 2TDI 190LE SCR.
Hosszú úton nem igazán, hanem inkább rövidebb távokon, max 100 km-en fogy belőle 0,6 dl, amit ki is jelez. Töltés után, van amikor 10-20 kilométer múlva ismét. A kiegyenlítő túlfolyóján nyomja ki. Már cseréltem kiegyenlítő sapkát, utána tartályt, de nem javult meg. Ezen felül az olaj betöltő nyilás pereménél is van egy kis olaj, de csak mintha könnyezve, olyan mennyiseg. Itt is cseréltem már sapkát. Nem változott ez sem.
250e van benne, 5 éve van nálam. Nem gondolnám h hengerfejes, inkább az egr hutore gyanakodtam, hátha ott kap kipugazt, ami kinyomná a vizet. Viszont külföldi fórumokon hallottam, hogy ennek van egy olyan típus hibája, hogy a fűtő radiátorcsövei kicsit alul vannak méretezve, És regeneráláskor mikor megemeli a hőmérsékletet, a radiátor ha kicsit le rakódott, akkor hajlamos ott forrósodni illetve forralni a vizet, és emiatt nyomja ki a vizet. Viszont hőmérséklet emelkedést nem észleltem, a víz 90-en áll fiXen.
Az utángyártott radiátorcsövek már vastagabbak, fölé vannak méretezve és csere után megszűnik a probléma.
Tapasztalat van valakinek ezzel a jelenséggel kapcsolatban?
Köszönném a válaszokat.