Cseresznye Creative Commons License 2000.04.03 0 0 53
Az álmaimról:
Régebben voltak nekem is visszatérő álmaim (repülés és hasonlók) és olyanok is, amelyek előre jeleztek bizonyos eseményeket. Mostanában ritkán emlékszem az álmaimra.
Ami miatt mégis foglalkoztatnak az álmok: Egy hete halt meg a Nagymamám, aki nagyon közel állt hozzám. Nagyon szomorú voltam, és még lelkiismeret-furdalásom is volt: Az utóbbi időben nem mindig voltam elég kedves, elég türelmes hozzá. Március elején elutaztam két hétre, és mire visszajöttem, Ő már kórházban volt. Amikor meglátogattam, mindig egykedvű volt, és alig beszélt hozzám, mintha haragudna rám. Nehezére esett a beszéd is. Azelőtt mindig kért, hogy maradjak még vele, a kórházból viszont mindig elküldött fél óra után. Aznap, amikor meghalt még elmondtam neki, hogy nagyon szeretem. Megkért minket, hagyjuk magára, mert aludni szeretne. Egy óra múlva meghalt. Először fel sem fogtam... Másnap volt a legrosszabb. Egyszerűen nem tudtam felidézni, miről is beszélgettem Vele, mielőtt elutaztam. Mindenki nyugtatgatott, hogy a Nagymama engem szeretett a legjobban. Ettől csak mégjobban elszomorodtam: Akkor miért nem beszélgettem Vele többet, miért nem voltam jobb hozzá? Egyik este azt kértem: Álmomban beszéljen hozzám, mondja el, hogy nem haragszik rám, és azt is mondja el: tudja, hogy én mennyire szeretem. Másnap egyáltalán nem emlékeztem arra, hogy mit álmodtam éjjel, de nyugodtan ébredtem, azóta nem marcangol annyira az önvád...

Beszélt hozzám álmomban? Vagy csak azt képzelem?