Jézus zéró toleranciája a bűnnel szemben csodálatos, egyben követendő...
Az Úr elvette a bűnnel együtt a büntetést is."
Hasonlóan nyilvánult meg az Úr Jézus amikor a Bethesda tavánál meggyógyít szombat napon
egy 38 éve beteg embert. Miután meggyógyította ,figyelmezteti, hogy többé ne vétkezzen, hogy
rosszabbul ne járjon.
János 5:Monda néki Jézus: Kelj fel, vedd fel a te nyoszolyádat, és járj!9És azonnal meggyógyula az ember, és felvevé nyoszolyáját, és jár vala. Aznap pedig szombat vala.10Mondának azért a zsidók a meggyógyultnak: Szombat van, nem szabad néked a nyoszolyádat hordanod!11Felele nékik: Aki meggyógyított engem, az mondá nékem: Vedd fel a nyoszolyádat, és járj.12Megkérdék azért őt: Ki az az ember, aki mondá néked: Vedd fel a nyoszolyádat, és járj?13A meggyógyult pedig nem tudja vala, hogy ki az; mert Jézus félre vonult, sokaság lévén azon a helyen.14Ezek után találkozék vele Jézus a templomban, és monda néki:Ímé meggyógyultál; többé ne vétkezzél, hogy rosszabbul ne legyen dolgod!15Elméne az az ember, és hírül adá a zsidóknak, hogy Jézus az, aki őt meggyógyította.16És e miatt üldözőbe vevék a zsidók Jézust, és meg akarák őt ölni, hogy ezeket művelte szombaton.17Jézus pedig felele nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.