gomba2008 Creative Commons License 2023.04.10 0 0 270104

https://photos.app.goo.gl/a52gWpMHvCKgGUea9

Na itt van pár dokumentum. Mai fotók. A mulcs a fóliában még a tavalyi, alig látszik. Ha ez az undorító takony idő elmegy holnapra, majd most pótolom. Pockok ellen jelenleg macskákat használok...beválni látszik..

Elöl a virágágyásokban változó. Van ahol idén még nem pótoltam, a tavalyi maradéka látszik, de pl. ahol a gengszterek ástak egy csinos kis lyukat, ott látszik, hogy a friss mulcs alatt ott a tavalyi félig elkorhadt is. Még nálunk szinte tél van, nincsenek virágok, de egy hónap, és lesznek! 

A ládák....egy része un. Hügel ágyás, de a kettő, ami a bejárati ajtó előtt van, kifejezetten savanyú komposztot tartalmaz. Tuja, fenyő darálék. Áfonya és kamélia lakik benne, láthatóan jól érzik magukat. A kis fekete virágszál is jól érzi magát sajnos benne, de hát ez van, ha az ember papucsállatkákat hoz a házhoz. 

A Hügel kultúrás ládában is borsó van, és hónapos retek. A csirkedrót a tetejére a macskák miatt kellett. Szerettek ott fetrengeni, mert a ház déli, szélvédett oldalán van. Most a fóliában fetrengenek, és ez nekem is megfelel. 

Nincs ezzel sok munka, semmivel sem több, mint a komposztálással. Tkp. ez is egy módja a komposztálásnak....a lehető legegyszerűbb módja..."ott rohadjon meg, ahol van" ! :o)) A munka addig van, amíg nincs ledarálva a zöldhulladék. 

De elkérem a szomszédtól is. Mindent! Szerencsémre ő rendmániás, nagyon precizen felgereblyézi az udvart minden ősszel. :o)) 7 zsák falevelet szereztem tőle idén! És kapom a levágott füvet is. 

Előzmény: taormina001 (270101)