Didergő Király Creative Commons License 2023.04.09 0 0 270099

attila, emlékszel, mondtam, hogy az egyik gömbkőrisem ültetőgödrét ki akarom szélesíteni, mert tavaly sajnos keveset vágtam le az azt minden irányból körülvevő aszfaltból. a garázsfeljáró megy mellette az egyik oldalon, onnét levágok még 20 centit, feltöröm a kb. 30 centi vastag betont, és arra gondoltam, hogy mielőtt feltölteném a lyukat földdel, kicsit mélyebbre ások és ledugok egy draincsövet. még 1 m2-es sincs az ültetőgödör, azon túl meg minden irányban izzik a fa körül aszfalt, ami tolja neki a meleget, a víz viszont nagyon kicsi felületen folyik köré. 

jó megoldás lenne szerinted a draincső? kb 30-50 centire lenne a fa törzsétől, oda tenném le, ahonnét kijön a beton, nem közelebb, mert félek, hogy ha elkezdenék ásni körülötte, akkor megsérteném a gyökeret. nem tudom, hogy hol járhat a gyökere, tavaly tavasszal ültettem a fát. ha érdemes megcsinálni, akkor pontosan hogy kéne? milyen mélyre kell tenni? a cső végét ki kell lyuggatni? valami szűrő kell felülre, hogy ne tömődjön el? van erre valami spéci cső? köszi.