Törölt nick Creative Commons License 2023.04.05 0 0 20403

Itt most (23:10) -1°C van, ami még nem veszélyes.

Szerintem ma már nem fog annyira lehülni (Lehet ideért a felhő? Majd reggel meglátjuk.)

 

Miben pusztultak ki, lehet tudni?

(Hasznos lehet az infó nekünk is, mások tapasztalatainak a megismerése  olyan, mint ha mi is végigjártuk volna azt az utat.)

Bio-módban próbálod?

 

Igen, írták sok helyen, hogy a fagytűrés több összetevős:

-mennyire bírja a virágzáskor fagyot, ez kajszín belül is fajtánként változó, bár olyan nagy virágzásban

 fagytűrő képességű kajszit még nem ismertettek sehol sajnos.

-mennyire elnyújtott a virágzás, 6 nap vagy egy hónap. Minél elnyújtottabb annál nagyobb az esély a   túlélésre.

-a virágzás start idő kezdete: minél később virágzik, annál nagyobb az esély hogy enyhébb vagy   fagymentes időkkel átvészeli, bár van ellenpélda is.

 

Az ultra fagyálló fajta lehet egy hosszú elnyújtott virágzású (mint pld a Kioto, vagy esetleg egy másik, ellenállóbb fajta) és egy kései virágzású

kajszi hibridje lenne, na azon mindig lenne pár szem termés...

 

Persze akkor a jellegzetes Magyar Kajszi ízvilág hiányozna belőle...

Talán mindkettőre szükség lenne.

Előzmény: Bubi504 (20400)