Itt most (23:10) -1°C van, ami még nem veszélyes.
Szerintem ma már nem fog annyira lehülni (Lehet ideért a felhő? Majd reggel meglátjuk.)
Miben pusztultak ki, lehet tudni?
(Hasznos lehet az infó nekünk is, mások tapasztalatainak a megismerése olyan, mint ha mi is végigjártuk volna azt az utat.)
Bio-módban próbálod?
Igen, írták sok helyen, hogy a fagytűrés több összetevős:
-mennyire bírja a virágzáskor fagyot, ez kajszín belül is fajtánként változó, bár olyan nagy virágzásban
fagytűrő képességű kajszit még nem ismertettek sehol sajnos.
-mennyire elnyújtott a virágzás, 6 nap vagy egy hónap. Minél elnyújtottabb annál nagyobb az esély a túlélésre.
-a virágzás start idő kezdete: minél később virágzik, annál nagyobb az esély hogy enyhébb vagy fagymentes időkkel átvészeli, bár van ellenpélda is.
Az ultra fagyálló fajta lehet egy hosszú elnyújtott virágzású (mint pld a Kioto, vagy esetleg egy másik, ellenállóbb fajta) és egy kései virágzású
kajszi hibridje lenne, na azon mindig lenne pár szem termés...
Persze akkor a jellegzetes Magyar Kajszi ízvilág hiányozna belőle...
Talán mindkettőre szükség lenne.