Mert nincs! Mikor a wise-os amerikai számlahozzáadással szenvedtem, akkor hívott egy nő Írországból. Nem elég, hogy baromságokkal hívogatnak, még hadart is a drága angolul (jó, hogy nem már írül) és valami SMS-ben érkező számot kellett visszadiktálnom neki.
Szóval szánalmas fos az ügyfélszolgálatuk. Jelen vannak számtalan kelet-európai országban is, ahol nem nagyon divat angolul tudni és akkor jön egy ilyen egész Európáért felelő ügyfélszolgálatos ribanc, aki úgy hadar, hogy alig értettem mit akar. Persze az izgatottságtól hirtelen az se jutott eszembe, hogy mondjam neki a bit slower please... Tiszta szánalom az egész.
Úgyhogy ebből nekem az jön le, a Paypalnál főleg USA-n van a fókusz, a többiek le vannak tojva. A sáp a lényeg, ha viszont panasza van az ügyfélnek és nem az USA polgára, kb. így járt.
Magyar reges Paypalról tudok nyilatkozni, kb. csak negatív tapasztalataim vannak:
1. Befizetés/topup: NAPOKIG tart minimum 2-3 nap
2. Kifizetés, csak forintszámlára és ott is csak valósra, ha elcseszed a számlaszámot, büntetést kell fizetni. A kiutalás is NAPOKIG tart.
3. Ha külföldről devizában fizetnek neked pl. dollárban, akkor rácseszel, mert csak akkor jutsz ehhez a pénzhez, ha az iszonyatosan szar árfolyamukon átváltod forintra és kiutaltatod magadnak.
4. A wise-os USA belföldi számlaszámot nem engedi hozzáadni a US bank account résznél, mondván virtuális "bank" számlaszámait nem fogadják el. Mondja ezt a szintén virtuális banknak sem nevezhető Paypal. Ironikus nemde?
5. Funding source-t nem lehet priorizálni. Tehát ha van a Paypal egyenlegeden is pénz meg a kártyád is hozzá van rendelve, akkor hiába járnál jobban a kártyás költéssel, a Paypal egyenlegednek ad elsőbbséget. Tehát megint a jó szar árfolyamuknak vagy kitéve.
6. Kártyás fizetésnél újabban minden tranzakciókor meg kell neki mondani, hogy ne a saját árfolyamát alkalmazza, hanem a bankodét. Nem jegyzi meg, holott erre volt globális beállítás.
7. Nem ad bankkártyát magyar reghez, nehogy már véletlenül rögtön hozzáférj az egyenlegeden lévő pénzhez.
Szóval az egészből az a konklúzió, hogy magyaroknak magyar reggel csak úgy van értelme Paypalt használni, ha kizárólag a Paypal accounthoz rendelt bankkártyákon keresztül fizetsz másoknak mittomén eBayen Paypallal.
Minden más esetben megy a sarc, a rugalmatlanság.. a nem tudok bankszámlát hozzáadni és társai baromságok. Mint említettem, aki teheti meneküljön. Főleg hogy a paypalos elfogadóhelyek már nem követelik meg a Paypal reget.