Szia,
Ez sajnos az arduino keretrendszer "hülyesége", nincs mit tenni vele.
Van egy megérzésem, hogy a "00002" cím nem fog működni. Ez egy egészen elmebeteg, sok kódolási konvencióval szembe menő szintaktika. Próbáltam rákeresni, de egyelőre sikertelenül.
uint...
u = unsigned, vagyis nem előjeles (nem lehet negatív értéke).
int = egész, tehát nem lebegőpontos (tört).
64_t = 64 biten van ábrázolva, ez annyit jelent, hogy meglehetősen nagy térben tud gazdálkodni. Az Arduino keretrendszerben alapvetően nem is értelmezhető, hiszen az arduino 8 bites mcu, tehát kvázi a rendszer megerőszakolása. Persze a forító megoldja, hogy értelmezhető legyen, de vészes gyorsasággal zabálja a memóriát. Ez technikailag egyébként két unsigned long típusú változó (azok 32 bitesek és alapból része a keretrendszernek). A _t jelzi a fordítónak, hogy platformtól függetlenül ugyanakkorának kell fordítania a változót, tehát akár 8, akár 16, akár 32, akár 64 bites az mcu, minden esetben ugyanakkora tárhelyet fog fenntartani neki (pointerek miatt fontos).
0xE8E8F0F0E1LL Ez egy 64 biten ábrázolt hexadecimális szám, a végén a két LL jelzi, hogy "erőszakoltan" long-long, vagyis dupla unsigned long változóként kell fordítania, függetlenül attól, hogy nem annak néz ki. Decimálisan 1000340517089, binárisan 1110100011101000111100001111000011100001 az értéke. Hogy ez hogyan áll össze, azt viszont már az nrf működtető könyvtárában kell keresni.
De.
Ezek alapvetően csak változók (pontosabban változóként értelmezett konstansok). Az, hogy ez hogyan befolyásolja a forráskód működését, és pláne a forráskódból hívott függvények (/könyvtárak) működését, ahhoz ismerni kellene ezeknek is a beltartalmát. Mégpedig elég alaposan.
Én valószínűnek tartom, hogy a két kód nem ugyanarra az nrf könyvtárra épül.
Azóta egy fórumon megtaláltam, hogy a pipe valójában nem csatornát, üzemmódot vagy frekvenciát determinál, hanem egy jelszó (kulcs), ami az adót és a vevőőt hangolja össze. Ha ezek nem azonosak a vevőben és az adóban, akkor nem lesz átvitel. Több adó esetén a legkisebb helyiértékű (utolsó) értéknek kell változnia, hogy egyértelműen azonosítható legyen a vevő számára, hogy ki az adó.
Szóval én inkább azt javasolnám, hogy az nrf működtető könyvtárának dokumentációját kezdd el bújni, abból minden kiderül. Ha nincs neki, az gáz, de a git és a stack segíthet.