Törölt nick Creative Commons License 2023.03.28 0 0 14538

Valószínűleg valóban azért, mert export alapanyagból készül vagy exportból jön, csak magyar dobozban.

 

Nem vagyok konkrétan ezen a szakirányon, de szerintem nem is terem annyi krumpli Magyarországon, amit ne venne fel a vásárlópiac. És azt gondolom, hogy mint ahogy az egyes feldolgozóipari ágazatoknak is vannak olyan terményfajták, amik jobban megfelelnek, a krumplinál is lehet porításra alkalmasabb fajta, amit nem vetnek a magyar gazdák, mert nincs piaca Magyarországon. Például a kukoricánál már kb. vetéskor le kell kösse a gazda, hogy hova fogja eladni, mert aszerint kell a vetőmagot kiválassza. Hogy a technológiai szakirányomhoz (tartósítási iparág) visszatérjek, élelmiszermérnökként más kukoricafajtát kell vegyek ha konzerv-, és mást, ha fagyasztott kukoricát akarok előállítani, mert nem mindegy.

Előzmény: Omar Khajjám (14537)