Na ja...
Igazábol a jó késnek nagyon sok igényt kell kielégítenie egysszerre...
A Bencsi az minőségi, kifejezetten szép pengéket csinál, de még a használható kategóriában,
pl kevésbé nemes markolatanyagok használata, szerkezeti ügyességek, és egyébb nyalánkságok...
A Puma a késeim közül a legszebb, úgy tecnikai megoldásai, mint anyagainak szín és funkcióharmónizálása miatt...
Ráadásul a kiforrott német technológia ami lassan 250 éve gyártja a Puma késeket/tőröket szintén elég garancia...
A kés pengélye pedig lenyűgöző...
Mindamellet a Puma az egyetlen olyan cég a világon, amely minden egyes pengéjét,
legyen az bármely kategória keménységmérésnek veti alá, és ami nem 57 R-os azt selejtezik...
Az enyémen is megvan a R-próba gyémántkúpjának lenyomata... :o)
Én már láttam egy két érdekes anyagot, de ilyen felülettel mint ez még soha nem találkoztam...
Egy hasonló anyagot láttam idáig, az egy Gerber duplex volt...
Azzal összeakasztottam az enyémet, és döntetlen lett... :)
Az is nyálcsorgató darab, de szépségben alulmarad az enyém mögött, igaz azt inkább speciális, főleg katonai célokra tervezték/gyártották...
:-)
A keménységhez még egy pl a Nieto-mat ami a legkeményebb az összes közül egyszer összeakasztottam egy házi készítésű (alapanyagában 250-es vasreszelőből készült-ami nagyon kemény!)tőrrel, és az is döntetlen lett... :)
DW