Riff-Raff:
:-)
Mit se mondjak egészen egyedi akciós árakon jutsz hozzá a külöböző érdekességekhez...
Az a svájci bicska is körübelül akkor látott svájcot, mint az a román akitől vetted... :)))
Vagy a bor volt nagyon magyar, de azért ennél többet bír a svájci királyi...
A medveölőhöz gratula, 20,5 cm az már szép méret, csakhát kitudja miből csinálták...
A legelterjetteb ilyen méretek készítésére a kocsi v vonat laprugó, illetve a fékezőbak...
Nem rossz anyag eggyik sem, csak hát ugye, nem ajánlott vele medvére vadászni, nehogy beletörjön, aztán futás... :o)
Nekem a "medveölőm" egy 17,5 cm pengehosszú Nieto vadásztőr, ami tulképpen nem volt drága, 6 éve vettem 2500 -ért, és az árához képest nagyon baba...
Kb. 60 rockwel keménységű, ami nagyon vad dolog, és elméletileg könnyen repedne/törne,
de az elmés konstruktőrök hullámpengéssé tették, és jobban átvizsgálva nincsen rajta egy
deka töréspont, sarok se.
Egy pl a szívósságára:
Száláson voltunk egy nagyobb túra közben, és a kályha mellé helyezett méretre vágott
tuskókhoz nem adtak baltát...
A fát ugye fel kell vágni, harapni mégiscsak blama, egybe meg nem fér be, tehát...
Jóbarátom megfogta a markolatot, jól belevágtuk a tuskóba, én rááltam a pengére (vegyok vagy 76 kg) és addig ugráltam, amíg el nem hasítottuk a drágát, és így tovább... :)))
Az árakról meg annyit, h majdnem az összes késem tőrőm drágább a fent említett Nieto-nál...
Szal itt bejön az a tézis, h ami drága, az jó!
:)
DW