Ember (székbíró) legyen a talpán, aki bevállalja azt, hogy eldöntse, hogy az play off összecsapást lezáró
akció (amelyet a japán Komusubi indított a szokásos vehemenciájával), a Yusho sorsát eldöntő rájátszás
nyomán kialakuló helyzetben, hogy melyik delikvens viheti végül haza a Kupát. Ahogy Daieisho (az első
meccsük alkalmával kizuhant a dohyo-ról, az első alkalommal egyedül, ott vita nem volt azon, hogy Kiri
valóban megnyerte azt a meccset - megérdemelten. Ami a rájátszást illeti, messziről nézve az a látvány
nagyon hasonlított az első összecsapásukéra. Csak és cakis annyi volt a differencia, hogy ezuttal Kiri (is)
kilépett, amikor Daieisho kizuhant és a két momentum között maximálisan tized - század-másodpercnyi különbség volt észlelhető, azaz a két Yusho-ra pályázó szinte azonos időben ért talajt. Az elvitathatatlan
volt - szerintem - hogy az akciót - akárcsak az első meccsen - a szokásosan, eszetlen módon rohamozó Komusubi inditotta. Amit láttam, annak alapján megvallom, hogy magam torinaoshi mellett döntöttem
volna, de nem lévén székbíró, ez fikarcnyi sem számat. A helyet foglaló bírók ezúttal, a mongol mellett döntöttek, azaz nem befolyásolta őket, hogy egy japán állt szemben egy mongollal - becsületükre legyen mondva. Izgalmas volt, annyi bizonyos ! Sőt ! Ennél izgalmasabban aligha érhetett volna véget az Osakai torna - annyi szent.