van_Persil Creative Commons License 2023.03.22 -16 0 20933

A múltkor kérdeztelek, hogy pontosan mit csináltál, amikor "oltványokat ültettél", de nem emlékszem, hogy válaszoltál volna, pedig elég részletesen rákérdeztem minden mozzanatra...

Ha egy vén tökéd hitványul terem, ott feltehetöen a filoxéra garázdálkodik, így nem boztos, hogy hajdejó ötlet simába ledügni a vesszöket...

Ha egy konténeres oltványt szakszerüen elültetsz, akkor annak 99,99999%-osan ki kell hajtania a következö évben, már ha év közben nem purcantottad ki valamilyen vegyszerrel, vagy valamilyen szerszámmal. de egy megbízható oltványostól (a Borisz nem az) rendeltél oltványt, amit az elültetésig szakszerüen tároltál, az ültetéshez szakszerüen készítetted elö, szakszerüen ültetted el, akkor 99,5%-osan meg kell erednie, 99,5%-osan meg kell élnie az ültetéstöl számított második évet. Tudom, miröl beszélek, több ezer oltványt ülettem már el életemben pótlásként, nálam gyak. ismeretlen fogalom az, hogy egy oltvány nem ered meg, úgyhogy két eset lehetséges, vagy sz.r anyagopt kaptál az oltványosodtól, vagy (és ez a valószínübb, mivel sokkal több a hibázási lehetöség) te rontottál el valamit.

Előzmény: taormina001 (20931)