ggabor1012
2023.03.20
|
|
0 0
7450
|
Daieisho-t nem is gondoltam végig: nekem az villant csak be, hogy reális esélye van jelenleg annak is, hogy se Ozeki (Takakeisho egy szerecsétlen (pl. sérült) vagy szimplán rossz következő basho után kiesik e posztból) se Yokozuna (Isten látja csak, meddig bírja Teru, amikor majd egyáltalán visszatér, hogyan muzsikálnak a műtött térdei, egyéb testrészei) ne legyen egy ideig, főleg, ha folytatódik ez a "körbeverősdi" (mindig más van épp toppon, más nyeri a bashokat) és így a sanyaku-sok nem igazán jutnak egy az ozeki-promócióhoz szükséges győzelmi számhoz, ill. ha el is jutnak, pár bashon belül megkint kihullanak onnan (mint Mitakeumi).
Pedig most már tényleg kínos a bashok végén az "űr" - annyira hiányérzetem van, amikor egy "fő meccset" egy sekiwake vívja egy maegashira ellen...
Ochiai: nem tudom ugyan, a szumó nagy becsületkódexe miként értékeli ezt, de az már biztos, hogy a jövőben az ellenfeleknek nagyon oda kell figyelnie az ifjú titán lábaira is. Már másodszor látom, hogy amikor izomerőből elakad, akkor egy rendkívül gyors, pontos és hatékony láb(ki)rúgással teríti le az ellenfelét. |
Előzmény: dave_dömper (7449)
|
|