Leslie07 Creative Commons License 2023.03.19 -1 0 3715

Te szó szerént veszöd, hogy egy szó szerénti oltár alól szó szerént ordíjnak szó szerénti lelkek, Baltazár? Tán még a gazdag embör s a szegény Lázár példázatját is szó szerént veszöd...?"

Mi a bajod azzal, hogy az ember lelke kiált?

Isten nem neme lelkeket teremtett az emberbe, hanem olyan lelkeket, amelyeknek kiáltása z égben meghallatszik. Hogy a lélek kiáltását az Istenek Istene Khrisztosz meg is hallja, annak

számos bizonyítéka van a Szentírásban a Jelenések Könyve 6:9-ben leírtakon kívül is.

1. Mózes 4:10Monda pedig az Úr: Mit cselekedtél? A te atyádfiának vére kiált én hozzám a földről.

1. Mózes 35:És mikor lelke kiméne, mert meghala, nevezé nevét Benóninak, az atyja pedig nevezé őt Benjáminnak.

Tudniillik a lélek a vérben van. Ezt nem példázatban állítja, hanem a dolgok valóságában.

3.Mózes 17: 11 Mert a test lelke a vérben van, és én az oltárra adtam azt nektek, hogy engesztelést szerezzen értetek. Mert a vér a benne levő lélek által szerez engesztelést./MBT/

Ha nem lenne benne a test leke a vérben, akkor nem is szerezhetne engesztelést.

Az engesztelés nem a vér által, hanem a benne lévő lélek által következik be.

Az Úr Jézus lelke volt az engesztelő áldozat.

Olyan vér, amelyben nincs lélek csak az adventista-jehovista misztériumokban és az ateista-

marxista -materialisták teóriájában van.

János 15: 13 Annál nagyobb szeretet senkiben sem lehet, hogy ha valaki lelkét adja oda barátaiért./CSIA L./

Máté 11:29 Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok, és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek.

Máté 26:38 Ekkor monda nekik: Felette igen szomorú az én lelkem mind halálig! Maradjatok itt, és vigyázzatok énvelem!

Márk 8:36 Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall?

Márk 8:Avagy mit adhat az ember váltságul az ő lelkéért?

Máté 10:És ne féljetek azoktól, akik a testet ölik meg, a lelket pedig meg nem ölhetik, hanem attól féljetek inkább, aki mind a lelket, mind a testet elvesztheti a gyehennában.

Zsoltárok 33:19:Hogy kimentse lelküket a halálból, és az éhségben [is] eltartsa őket.

Zsoltárok 42:3 Szomjúhozik lelkem Istenhez, az élő Istenhez; mikor mehetek el és jelenhetek meg Isten előtt?

Zsoltárok 43:5 Miért csüggedsz el, lelkem, miért nyughatatlankodol bennem? Bízzál Istenben, mert még hálát adok neki, az én szabadítómnak és Istenemnek!

Zsoltárok 49:Csak Isten válthatja ki lelkemet a Seol kezéből, mikor [az] megragad engem. Szela.

Előzmény: híg ember (3709)