europeer Creative Commons License 2000.03.30 0 0 62
Kedves szalonna!

"szemben a szomszédéval."

Hat ez volt az a mondatveg, amibol vettem az elhatarolodasodat, a mostani magyarazatoddal egyertelmu lett, hogy nem ezt akartad mondani, ezuton kerek bocsanatot, habar ha visszaolvasod, akkor is lathatod, hogy nem volt egyertelmu ezen a teren a hozzaszolasod. Az elmult par heten tobb topicban is felhoztak az EU ellen a skandinavokat, hogy ok nem szeretik egymast. Ez meg jobban megerositett az immaron teves gondolatomban, hogy te is inkabb az elhatarolodast tartod jobb lepesnek.
En szerintem a skandinavok ritka jo szomszedok, habar sok a problema kozottuk, de amint kilepnek az orszagokbol ugy kezelik egymast, mint ha egy orszagbol jottek volna. Sajnos ugyanez peldaul a magyar-szlovak kapcsolatra nem igaz. Ezen mindenkeppen lehetne javitani.

Nem csoda, hogy nem olvastad Eotvos verseit, mert koltonek (es ironak is) kevesbe volt jo, mint politikusnak. Ha jol emlekszem az Eotvos osszes 107 verset tartalmaz, de hogy ez toredekek nelkul, vagy azokkal, arra mar nem emlekszem. En ezekbol a versekbol tudom, hogy O valoban nem volt igazan nyitott a vilagra, Europara. De mint magyar politikus bizonyosan nagyszeru volt.

"Az együttcselekvés alapfeltétele, hogy az együttmüködők ne valami magasztos, de nem körvonalazható eszmény, hanem saját józan érdekeik ismerete és tudatos érvényesítése alapján tűzzenek ki közös célokat. A mai EU nagyon jó példája annak, hogy a bürokrációa útvesztőjében két perc alatt pénz nélkül maradnak azok az országok, akik nem képesek azonnali és hatékony érdekérvényesítésre."

En szerintem egy egesz Europara kiterjedo beke nem egy "nem korvonalaszthato eszmeny". Megcsak nem is magasztos. Az EU eppen azert mukodik jol, mert ismerik benne azt a szot, hogy kompromisszum. Mindig nem lehet a sajat erdeket ervenyesiteni. Ezt 15 orszagbol 15 elfogadja es alkalmazza. Csak remelem, hogy Magyarorszag EU politikusai nem lesznek annyira aggresszivek, ahogy azt az itthoni politikaban megszokhattuk mar sajnos.

udv.: euroPeeR

Ja a burokraciorol es a ket percrol eltero velemenyem van, szerintem ez nem igy mukodik. Hogy-hogy nem latogatsz be neha az Hazank EU-csatlakozasa cimu topicba? Ugy latom, erdekel a tema.

Előzmény: szalonna (61)