csíkos-háTTú Creative Commons License 2023.03.16 -3 3 32902

"Csakhogy a puffer 1A-nél nagyobb terhelés esetén már nem elegendő a 10761-ben, vagy a 10764-ben, így sínkimenetet adó H-híd tápfeszültsége kismérékben lüktetni fog, és jóval több is lesz, mint a tervezett 15-16Veff érték."

Ezt írtam, ez kétségtelnül félreérthető. Kapkodtam, bocsánat! A legtöbb olvasónak sikerült helyesen dekódolni a mondókámat:-)))

Helyesen:

Csakhogy a puffer 1A-nél nagyobb terhelés esetén nem elegendő a 10761-ben, vagy a 10764-ben. Így sínkimenetet adó H-híd tápfeszültsége kismérékben lüktetni fog, és jóval több is lesz egy mozdony terhelése esetén, mint a tervezett 15-16Veff érték*.

Így már jó?

"Hogy a terhelés növelésével nő a feszültség azt CsíkosháTTú írta a 32895-ben."

Ilyet viszont nem írtam. És a nicknevem kisbetűvel kezdődik... Lehet lovagolni a szavakon, csak mindegy.

*: Anno a ROCO árult egy N-s kezdőszettet, MultiMaus-szal, 10764 erősítővel, és a 10725 trafóval. A vonat egy DB AG IC volt, BR101 villanymozdonnyal, a mozdonyban egy Kühn 025N dekóderrel. Ez a pici mozdony legjobb esetben is 100-150mA-rel terhelte meg a 3A-es trafót az erősítőn keresztül. A DCC sínfesz értéke 20V felett volt, égtek is le a mozdonyok és/vagy dekóderek.

Ez nem nagyon fordult volna elő, ha a ROCO-nak a rendszert gyártó cég nem spórolja ki a 10764-ből a nagyáramú stabilizátort, és egy ilyenen át táplálja meg a kimenetet adó H-hidat. Ahogy ez megtalálható a Lenz LZV10x központokban, a nanoX-s88-ban, vagy a Tran ZF5-ben is. Ha már trafóról tápláljuk a rendszert, és nem stabil tápról.

Előzmény: benbe (32901)