benbe
2023.03.15
|
|
0 1
32898
|
A tévedésekről: a terhelés növelésével nem nőni fog, hanem csökkenni fog az effektív feszültség, hiszen egyre kevésbé képes a pufferkondi kitölteni a csúcsok közötti részét a grafikonnak. Nem tudom, mekkora a pufferkondi a 10761-ben, mert nekem ilyenem már nincs, és csak egy homályos képet találtam róla nyitott állapotban, de a képen látható tokozással kapható kondik esetében már jóval 1 A áram elérése előtt jelentős hullámosodás fog kialakulni a feszültségjelben. Ez azonban egy jól konstruált dekódernél még nem okozhat gondot, mivel nem néhány volt változás jelentene egy lefutó vagy fölfutó élt, hanem legalább 12 V. A Schmitt-trigger elég régi találmány. Ráadásul a lefutás időtartama túl nagy a DCC-jel frekvenciájához képest.
Az effektív áram/feszültség definíciója az áram hőhatásán alapul. Ehhez a definícióhoz kerestek matematikai definíciót (fölhívom a figyelmet a jelzős szerkezetre), ami a P=I2R és P=U2/R miatt valóban a négyzetes közép kiszámítását is tartalmazza. De ez következménye az eredeti definíciónak, nem a definíció maga.
Az Intelliboxról viszont minél többet olvasok, annál inkább elborzadok. És én még gondolkodtam azon, hogy arra fejlesszek tovább, hiszen a fremósok is azt használják. Hát nem tudom, miért... |
|