Bakancs4
2023.03.14
|
|
0 0
50262
|
tanácsot szeretnék kérni Microcar MC1 (Lombardini LDW 502 FOCS) önindítójának a kiszereléséhez
Friss élményem vannak , ma délután bányásztam ki a legújabb szerzeményemből az önindítót . Nem MC1-es ugyan ( hanem Isigo ) , de a technológia gyanúm szerint ugyanaz . Microcarok közül Virgo-hoz volt (bal)szerencsém , de szerintem adaptálható a módszertan , nagyjából az összes motor mögötti váltós LDW502-es kocsi egy kaptafára megy .
Szóval :
- -- primer variátor leugrasztása
- -- szekunder variátor lehúzása ( ha rá van rohadva akkor ... vagy ha nem fér ki valamitől )
- -- lendkerék leszerelése ( ez macerás lehet , nekem van lendkerékakasztóm és vékonyfalú dugókulcsot használok )
- -- ha lendkerékmágneses az áramtermelés akkor a tekercses állórészt is le kell szedni
- -- ki kell csavarni azt a két hosszú 12-es csavart ami a motort a váltóval összetartó lemezen és az irányváltón is keresztül van bökve . Teljesen kihúzni nem kell , csak annyira , hogy az önindítót tartó lemezt ki tudjuk emelni
- -- a tartólemez kibontása miatt a motor alátámasztása szükségessé válhat
- -- ki kell tekerni azt a 3 darab 8-as csavart ami motortömbbe van hajtva és az önindító-tartó lemezt rögzíti
- -- ekkor az önindítót ki tudjuk húzni a motor mögül
- -- összeszereléskor ne hagyjuk ki a pozíciónáló stiftet (csapot ) mert akkor idővel megmozdulhat a lemez és a csavarok kiverik a (z alu)motortömbbe fúrt meneteket . Ezzel a hibával többször találkoztam , gyakorlatilag a sír szélére tolja a motort .. bár én erre is találtam megoldást .
azzal mindenki egyet értett hogy nem piskóta lesz. ... A fene tudja ... Ha nem lép fel komplikáció akkor egyedül kb. bő fél óra alatt ki tudok venni egy ilyen önindítót , igaz nem először csinálom . Az Isigo-ra most sok idő ment rá , mert nem itthon szereltem és haza kellett jönni bizonyos szerszámokért , másrészt az áramtermelő állórésze összetapadt a főtengely-szimering házával és azt is feltépte -- folyni kezdett az olaj . Emiatt le kellett előbb engednem a motorolajat is .
|
Előzmény: Greg34 (50261)
|
|