Persze, mindenki elvégezheti, aki egy kicsit is konyít hozzá!
...vagy talán még sem elég a konyítás? A konyítók, honnan tudják, hogy minden lényeges dolgot elvégeztek.
pl. az előző írásból is kimaradt, hogy a megtermékenyített ágakat be kell "gondosan" takargatni egy speciális lélegző fóliával, nehogy éppen egy arra cirkáló méhecske "ráporozzon", vagy több is!
...mert aztán várhatnánk a 100% os eredményt. Aztán múlik az idő és rajövünk, hogy nem is az a valami, amit "valaminek" hiszünk.
Én is így jártam, a méhanya inszemináláskor! 1000 meg egy buktatója volt, amit mindenki titkolt, mert akkora "biznisz"! Természetben 10-15 here pározza az anyát a levegőben, dél körül, röptében. No, ki tudja megállapítani a pontos apa vonalat?
Nem egy termelő méhésznek kell előállítani a fajta hibridet. Neki a kipróbált jó vonallal kell termelni!
Ezért kell zacskózni a mesterségesen megtermékenyített ágakat.
Persze, aki ráér, és szerelmese a fáinak, mindent megpróbálhat.
A szemfüles "kajsziguru" meglátja mások udvarában a későn virágzó, jó ízű, betegség mentes, küllemre is tetszetős kajszifajtát.
...és már csenget is! (persze, adott a talaj, az árnyékoltság, az országrész, a fagyzugosság, az uralkodó széljárás, a domborzat...
Persze a pakliban ott van, az ütő lap, ami mindent visz! Lehet esélyünk, a jót előállítani!
...de ki mondja meg, hogy melyik a legjobb?
A következő próbálkozással a legjobbat csak rontani lehet!