djuice
2023.03.12
|
|
0 0
24076
|
”ha egy hangszert PC-ről tweakelünk, válasszuk le a többi cuccról azidőre- vagy legalább a többit kapcsoljuk addig ki!”
Ebből beugrott mi lehetett Tubenál. Control change midi üzenetek (pl. cc:07 - hangerő) simán közvetítődhetnek minden hangszer esetében. Amire én gondoltam elsőre az a sysex, bár ez pc editoroknál bevett frmátum. Tehát, 0-127-ig nem minden címzés van a midi cc# terén lefoglalva. Nos, ha egy pc editor ezen szabad címeken közvetít adatokat, az egy másik cuccban meg lehet pont az ott vibratonak stb. kijelölt funkciókat jelenti. (Más hasonlattal, ha pl. hangszíneket nézünk, hasonlóan emitt egy program change 023 váltás lehet egy trombita, amott meg egy hegedű, ha nem pont General Midiről beszélünk…) Nos, sztem ha Tube presetet vált a Legenden, akkor is visszaálltak volna a helyes értékek, de megoldódott úgy látom. Szóval ja, ha a microstationnek nem kell a Legendet hajtania, max fordítva, a Legend billentyűjének a microt, az usb-n a Korg attól ráköthető a pc-re szerkesztéshez. Ha a Legend is csatlakozna usb-n, az úgy is más portot használ, tehát nem kéne kavarodniuk. |
Előzmény: Old Vic (24074)
|
|