tehtube Creative Commons License 2023.03.12 0 0 24075

Igen, ezt korábban nem tapasztaltam, mert vissza nem volt midizve a kettő. Azonban rájöttem, hogy üzemmódváltás nélkül tudok egyszerre zongora/orgona hangot hazsnálni, ha fentről, a szintiről nyomom a zongorát. Ellenben megmarad a szokásos, ha az orgonán cancel-lel kiütöm a presetet az a manuál midi masterré válik, így zongorázásra igen jó. Ha nyomok egy presetgombot, ismét orgona lesz. 

És a másik, nincs a Legenden motor stop. Ok, csak két félhangot, de annyit tudok hajlítani a hangmagasságán a Korg joystickjével. Néhány záró tusba jól jön. 

Nem lényeg, ha beletúr az orgonába is a Korg progi. Inkább az lenne az érdekes, hol? Viszonylag szűk az állítási lehetőségek tára a Legend programban, mert az nem fejlesztői, mint pl. Pat Bianchinak is volt. Ha elállítja, nem számít. Mentve vannak a beállítások, meg ki/bekapcs. Az ilyen tweakelések otthoni műhelymunkák, zenélésnél nincs jelentőségük. 

A hétvégén rájátszottam Joplin nénire. Meglepődtem milyen tiszta és pontos. Lehet hogy zenekarra énekelte rá, de aztán inkább csak az éneksávot adták ki belőle. Próbáltam kerülni a nagyon tipikus 1-4-5. fokokat, van ahol sikerült. Esetleg még valakinek ötlete? Tudom, a youtube tele van ezzel. A saját kútfőből gyakrabban érdekes.

https://drive.google.com/file/d/1BhBQpvvt0tBSupeMK71qa-HBQuN-Jnhr/view?usp=share_link

Előzmény: Old Vic (24073)