pintjano
2023.03.12
|
|
0 0
27198
|
A földben s feltöltve (felcsirkézve) tkp majdnem mind sikerült, csak a kitakarás volt macerás (homok nem volt a föld megkeményedett)... Most, hogy irkálok-unk róla, ismét kedvet kaptam... Ennek még az a hátránya, hogy ki kell tányérozni, de előnye, hogy korábban lehet kezdeni (persze ha nem hosszan tartó hideg köszönt be, ahogy mostanában) Ennek az oltásmélysége a gyökérnyak oltásnak megfelelő.
Vannak alanyok nálam igen hosszú idei vesszőkkel, amelyek "feleslegesek", vagyis ha sikerül nem maradhatnak ott. Ezekkel tervezem ismét ezt az oltásfélét, nem baj, ha legyökereznek, nem szedem le a hajszálgyökereket csak amikor késő ősszel felszedem, vagy még egy év múlva, ha nem elég erősek. Most van bőven homok... Oltást -angolnyelves- előbb papirral takartam, majd utána kötöttem át (ha nagyon beindul, akkor bevágódhat... volt ilyen ezért ki kell időnként takarni). Bár lehet, hogy túlbonyolitom... Megtehetem, hogy "kézbenoltás" lesz, s ha kész, akkor teszem a gödörbe...szóval térdelni sem kell. Jut eszembe, lehet 2-3 rügyes vesszőt teszek üdv PJ |
Előzmény: Falusi1 (27197)
|
|