ggabor1012 Creative Commons License 2023.03.12 0 0 7427

Számomra a nem várt pozitív szereplés Shodai-é volt: ha ilyen lendületes, határozott, erőteljes és pontos lett volna korábban is, még mindig Ozeki lenne. Nem is tudom, mikor láttam utoljára tőle ilyen meccset (pláne egy basho első felében...).

Hokuseiho esetében tényleg az lesz a kérdés, hogy ha nem egy Oho-val (akinek a "nyakadnálfogvatóllakki" módszere nagy emlékeztetett Tamawashi kedvenc sanyaku-verő taktikájára) akad össze, hanem egy nála rutinosabb figurával, akkor mi lesz a vége. De azért tegyük hozzá, hogy összességében jól kivágta magát a helyzetből.

Takakeisho esetében előjött az a probléma, ami miatt szerintem nem érdemes Yokozuna-rangra: nem igazán képes többféle harcmodorra (tudom, erről tk. a termete is erősen "tehet"). Hiába tudta, hogy az ellenfele nyilván a frontális támadása elől el fog lépni (egy relatív könnyű, hírhedten mozgékony Tobizaru esetén ez valahol boritékolható volt, hiszen nagyjából ez az egy reális esélye volt a Takakeisho-stílus ellen), nem tudott más modorban támadni, harcolni - és ezzel a kiszámíthatóságával valahol már-már borítékolta a kudarcát (vagy legalábbis annak nagy esélyt adott).

Előzmény: RTpapa (7426)