Törölt nick Creative Commons License 2023.03.11 0 0 20066

Pedig a lekvárjáról azt írták hogy jó. Nem kóstoltam még, de idén terveztem csinálni.

(Azt elhiszem hogy nyomába sem ér a sárgabarack lekvárnak.)

A nevekkel nem vagyok teljesen tisztában.

De szerintem már egy erre szakosodott biológus sem lenne, annyi mindent összeír mindenki.

A "köznyelvben" vagy a hétköznapi ember fejében nincs különbség.

De az biztosan leírható tény hogy van különbség a példányok között :

Mirabolán (vagy Mirabella?) fa van a kertemben, hatalmas, csaknem 20 cm átmérőjű törzse van.

Kék cseresznyeszilva pedig van a tópart eldugott részein, ahová horgászni szoktam járni.

(Illetve egy ideje már a horgászhelyem mellett is...:-)

Korábban én is azt hittem hogy a kettő ugyanaz, de...tény hogy a leírt különbségek léteznek.

Nem hinném hogy bizonyítanom kellene, de ha akarod

lefotózhatom majd a kertemben lévő sárgát  (Mirabella, vagy Miraabolán?), amikor virágzik hogy néz ki, talán még elcsípem

(elég nagy kertem van, 3600 m2, nem minden nap látom ezt a fát)

valamint a tóparti kék cseresznyeszilvát.

Tavaly nézegettem, és úgy emlékszem valóban megfigyelhető volt a különbség, 

ha tudja az ember mit kell figyelni, amúgy nem feltűnő.

És a mag tapadása a húshoz is különbség, azt is megfigyeltem, de azt csak nyáron lehet.

(Alaposan megfigyeltem - ennek ellenére én is csak idén jöttem rá a különbségre.

Meg tudtam figyelni, mert a kedvenc horgászhelyem mellé át is ültettem tavaly tavasszal  3 db vad 

(kék) cseresznyeszilvát, amiket a távolabbi partrészeken sűrün előfordulva találtam, és 3 db kicsit  kiástam, áthoztam a horgászhelyemre. De csak 2 db maradt meg, pedig gyakran locsoltam a tóvizzel.

Amikor átültettem 30 cm-esek voltak, most már 1,2 méter.

Szóval idén akkor jobban megfigyelem, de nekem van így tényleges összehasonlítási alap,

nem csak az internet.

Tudom az átültetés lehet hogy nem lett volna szabad, de én megtettem, mert tetszett a növény.) 

Előzmény: evodia2010 (20065)