voty
2000.03.29
|
|
0 0
468
|
Szia Betyár!
Úgy gondolom, hogy mivel a társadalom nem egy arctalan tömeg, ezért a társadalmi kérdéseket, problémákat csakis személyesen lehet megismerni, kezelni és feloldani. Persze azért nincsenek illúzióim, ebben a közegben nem lesznek túlreprezentálva a cigány, a szegény, a vidéki, stb. anyák. De azért nagyon érdekelne az , hogy egy anyát konkrétan milyen hatások vezetnek el az abortuszhoz. Főként egy jólszituált, jó családanya miért veteti el az 1.,2.,3....gyermekét?
Egy konkrét dologra reagálnék még. Bár nem ismerem a statisztikákat, de félek tőle, hogy az abortuszok többsége, de legalábbis nagy része nem a többgyermekes családokban történik, és általában egy családban nem is egyszer vagy kétszer előforduló eset. Persze én is el tudok képzelni abszolút válsághelyzetet, de alapvetően nem tartom támogatandónak az 1 illetve 0 gyermekes családmodellt. Kérdés, hogy a törvény jól differenciál-e, nekem is jobban tetszene pl., hogy a felnevelt 2 ill. 3 gyermek után csökkenne az abortusz költsége.
Igazából amire gondoltam, az az, hogy a topcit vinnénk el abba az irányba, hogy továbbvivő gondolatok, ötletek, tanácsok szülessenek, és kissé letérítsük a "több pénzt a gyereknevelésre" és a "nehezítsük az abortuszt" érvek (egyre több indulatot és egyre kevesebb eredeti gondolatot tartalmazó) kényszerpályájáról.
Egyenlőre ennyit
Üdv
CsM. |
Előzmény: Fórumbetyár (467)
|
|