Fórumbetyár Creative Commons License 2000.03.28 0 0 467
Kedves Voty!

A magzatelhajtás társdalmi kérdés, ezért mellékes az én személyes esetem, az elv szempontjából mindegy, hogy mennyi a jövedelmem. A törvények életbelépését nem befolyásolja az, hogy az alany "miként éli meg" a törvény hatását.
Az általam felvázolt történet egy sarkított, érzelmekre ható, de reális, emberi veszélyeket és problémákat - valamint az ellenzők hozzáállásának egyoldalúságát - volt hivatott feltárni. A topik címében leírt összeg viszont - állítom, - hogy számos - főként több gyermekes - családot volna képes a tönk szélére sodorni.
Az én családomnál nem szenvednének hiányt a gyermekeim akkor sem, ha az abortusz a jelenlegi árának többszöröse lenne, mégsem járunk kéthavonta kaparásra. Az abortuszt támogatók egyike sem állítja, hogy a fogamzásgátlásnak ez a legüdvözítőbb módja, csupán arról van szó, hogy egy adott helyzetben meghagynánk az anya és családja döntésési jogát. Nem kényszeríthetjük arra, hogy egy életen át viselje egy véletlen eset következményeit. A büntetőjog is ismeri a gondatlanság, illetve a kényszer fogalmát, s ez enyhítő körülményként szerepel. Ha kapaszkodsz a kezembe és lógsz a mélység felett, elég nehéz eldönteni kívülről, hogy gyilkos vagyok-e, ha elengedlek. Sokkal egyszerűbb lenne megkérdezni, de itt ez nem szokás. Inkább látatlanul és ártatlanul is elítélnek...
Legutóbbi emlékeim szerint maga a bevatkozás tízezer forintba került, ehhez jött a hálapénz és egyéb költségek.
Nincs szükség arra, hogy bármilyen nemű is legyen az ember ahhoz, hogy empátiával viseltessék a szomszédja iránt, de pontosan ez az empatikus képesség hiánya akadályozza az ellenzőtábort abban, hogy objektív szempontok szerint alakítsák ki véleményüket. Leragadnak az emberölésnek kikiáltott bűnnél, s ez szerintük oly súllyal vesz részt a megmérettetésben, hogy minden más érv, csak a bűnös magyarázkodása, hogy mentse az irháját.
Ha megfigyeled a topik időrendi vonalát, láthatod, hogy azok az érvek, amelyek pontosan kimutatják az ellenzők elveiben rejlő ellentmodásokat, mindig válasz nélkül maradnak, azaz láthatólag még kételyt sem ébresztenek a másik táborban, de ez nem jelenti azt, hogy bárkinek is igaza lenne.
Persze egy fórum nem váltja meg a világot.

Előzmény: voty (465)