fargo Creative Commons License 2000.03.28 0 0 1474
Üdv Kollegák!

(Még mindig nem merem azt írni, hogy "Urak", hátha be-betéved ide egy nôstény is. Kedves hölgyek, ha erre kolbászoltok, tessék jelezni, hogy ne éljek kétségek közt. Amennyiben nem akad nônemű jelentkezô az elkövetkezendô 72 órán belül, akkor joggal fogok "urazni", senki se nevezzen hímsovinisztának, én elôre szóltam...)

lore:
Kössszönöm, kössszönöm a lökhárítóm megmentését. Ma majdnem elaludtam az M5-ösön 180-nál, azt hiszem ezt nem csak a lökhárítóm bánta volna. Errôl a mai kalandról még késôbb bôvebben, én teljesen kiakadtam...

Harvester:
Nekem a 460-ban nem is volt lambda szonda, amikor megvettem, a fogyasztáson egyeltalán nem segített egy új darab installációja.

Ma voltam az Ivanicsnál, holnap leadom egy napra az autót. A következôket mondták:

a:
Kuplung. A nyikorgásán tudnak segíteni, az hogy kemény, az a turbosokban széria, más a szerkezet. Az Attila elvitte próbaútra, negyed óra alatt egyszer sem sikerült a nyikorgást produkálni, (naná!, Murphy k. mamáját!) úgyhogy arra jutottunk, hogy nem kell kuplungot cserélni. Phew! Megspóroltam 100k jó magyar forintot.

b:
Kéziféket, napfénytetôt, belül zörgô (!!!) dolgokat persze orvosolják, no problem.

c:
Tempomat. Azt mondta a srác, hogy valószínűleg a tempomat-pumpa szállt el, avagy egy vákumcsô. Elôbbi esetben 60k, utóbbiban 1-2k költség.

d:
Ablakmosó. Valami nyomástartó szelep eltömôdhetett, 1,2k.

Megnyugodtam....

Templar:
Volvodanit próbáltad? Amit lore a dertoille szűrôrôl ír, az áltudományos humbug! A porbléma egyszerűen orvosolható a vulkánfiberfából faragott kétszer hôkezelt hárommenetes szabványosított tokcsavar cseréjével...

Mai sztori:
Apósom, arany bogár, vasárnap vett egy használt VW Polót. Ô magamagát überelhetetlen autós szakembernek tartja, ennek ellenére csak a papírok aláírása és a vetelár kifizetése után egy nappal vette észre, hogy elmondása szerint a kocsi háromból lett összeheggesztve. Tegnap este felhívott, és kérve kért, hogy ma menjek le vele Tiszakécskére és intézzem el a dolgot -- vissza akarja kapni a pénzét. Egyszerűen nem tudtam kitérni a kérés elôl, (családi okokból), át kellett szerveznem az egyébként agyonzsúfolt napomat, és délután levinni apóst az Alföldre. Útközben elmondta az eladót minden gazembernek, úgyhogy én arra voltam felkészülve, hogy minimum a fejét kell letépnem a siker érdekében. Ugyanis após aláírta, hogy megtekintett és átvizsgált állapotban vette át a kocsit.

A helyszínen kiderült, hogy a ganxsta eladó egy szerencsétlen munkanélküli srác, aki egyik napról a másikra tartja el a családját, és anyagi gondjai miatt adta el a kocsit. Após nyögésébôl kiderült, hogy nem volt "háromból összehegesztve", hanem csak összetörték, és rondán csinálták meg az alját. A srác sem tudott róla, viszont mikor beállítottunk a nagy sötét autóval (én, mivel egész nap tárgyaltam, talpig öltönyben, és "igazságosztós" nézéssel) és elôadtuk a kérésünket, majdnem elsírta magát. Apósom a drága rá is játszott, mintha én lennék a gorillája. Még meg is fenyegette szerencsétlent. A srác azt sem tudta, hogyan mentegetôzzön, látszott rajta, hogy tök kibukott. A pénze egy része már nem volt meg, de azért innen-onnan kölcsönkért és feljött velünk Budapestre visszavenni a kocsit.

Útközben az após össze-vissza hantázott neki, ("az igazságügyi szakértô már elkészítette a digitális felvételeket, amit számítógéppel elemeztek, és már a bíróságon van, csak az ô telefonjára várnak, hogy lesittelhessék emberünket, stb...), teljesen beidegelte a gyereket. Mikor eljöttünk tôlük, láttam a gyerek apján, hogy nagyon aggódik, ezért kiugrottam a kocsiból és visszaszaladtam hozzá, hogy megnyugtassam, kutya baja nem lesz a fiának.

Após nagyon vigyázott arra, hogy amikor az M5 fizetôkapukhoz érünk, akkor mindig elszunyókáljon, nehogy ki kelljen fizetnie az útdíjat. Azt sem igazán kérdezte meg, hogy azt a mintegy 40 liter benzint kifizetheti-e, amit elautókáztunk ma. Végül kiderült, hogy az volt a dolog hátterében, hogy sokallta a kocsiért kiadott 780k forintot, látott egy olcsóbb autót és azt akarta megvenni. (Megjegyzem, az amerikai bátyjától kapott 2M Ft-t kocsira, csak a háromnegyedét akarta megspórolni a smucig disznó!) Engem meg azzal nyaggat egy ideje, hogy szerezzek neki egy 460-ast, de lehetôleg 1.2-es vagy 1.4-es motorral, hogy ne egyen sokat.

Nekem meg ég a pofám szegény srác meg a szülei elôtt, gorillát csinál belôlem a saját segg apósom, elcseszi az egész napomat és lenyúl vagy 15k forintra. EZT IS NAGYON UTÁLOM! Legszívesebben kiraktam volna a f@szt az Alföld közepén...

Jól kidühöngtem magam, bocs, ha hosszú voltam.